Незвичайні варення з полуниці
Полуничне варення «Свіжість» з м’ятою і базиліком
фото smachno.ua
Знадобляться:
полуниця – 2 кг,
цукор – 1,5 кг,
лимони – 2 шт.,
листки м’яти – 25 шт.,
листки базиліку – 25 шт.
Базилік і м’яту помити, дати підсохнути й видалити хвостики. Ягоди перебрати, помити й дати трохи підсохнути на паперових рушниках. Потім перекласти полуницю у глибоку емальовану миску або каструлю, пересипати цукром і залишити на кілька годин, щоб виділився сік. Як тільки полуниця пустить сік, поставити на слабкий вогонь і варити приблизно 5 хвилин (після того, як закипить), знімаючи пінку. Додати вимиті листки й варити ще 5 хвилин. Лимони помити, натерти з них цедру, а м’якоть нарізати невеликими шматочками. Цедру і м’якоть додати до полуниці, проварити ще хвилин 15 і відставити вбік на 8–10 годин. Потім знову поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Готове варення розлити по стерилізованих банках і закатати.
Полуничне варення в яблучному соку
фото youtube.com
Знадобляться:
полуниця – 1 кг,
яблучний сік – 1 склянка,
цукор – 1 кг.
Полуницю почистити й добре промити. Ягоди розсортувати на дрібні та великі. Дрібні ягоди викласти першими в миску, розім’яти їх у пюре, зверху викласти великі, засипати цукром. Акуратно
перемішати й залишити на 2–3 години. З яблук віджати сік (або можна використовувати готовий магазинний). Банки помити із содою і прожарити в духовці 10 хвилин (банки ставити у холодну духовку). Довести полуницю до кипіння, постійно помішуючи, прибрати з вогню, дати повністю охолонути і влити сік, акуратно перемішати. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на слабкому вогні ще 10 хвилин, помішуючи. Гаряче варення розлити у стерилізовані банки й закатати.
Полуничне варення зі спеціями
фото smachno.ua
Знадобляться:
полуниця – 2 кг,
цукор – 2 кг,
зірочки бодяну – 2 шт.,
палички кориці – 2 шт.
Полуницю помити й підсушити, видалити хвостики. Потім викласти в таз або каструлю, засипати цукром і залишити на 3 години, щоб ягоди пустили сік. Затим поставити на вогонь, довести до кипіння і варити після закипання 10 хвилин, знімаю-
чи пінку. Потім відставити варення, щоб повністю охолонуло. Знову поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, покласти зірочки бодяну, палички кориці й варити ще приблизно 10 хвилин. Готове варення розлити в заздалегідь стерилізовані банки й закатати.