Незвично, але смачно: курячий суп з яблуками
Знадобляться:
курка – 0,5 шт.,
приправа каррі – 1 ч. л.,
лист лавровий – 2 шт.,
цибуля – 1 шт.,
рис – 2 ст. л.,
олія – 2 ст. л.,
горошини чорного перцю – 8 шт.,
зіра – щіпка,
сіль – за смаком,
яблука кислосолодких сортів – 400 г,
сметана – 150 г,
яєчні жовтки – 2 шт.,
нарізаний кріп – 1 ст. л.,
часник – 2 зубчики,
морква – 1 шт.
Курку вимити, покласти в каструлю з 1,5 л води і на сильному вогні довести до кипіння. Зняти піну, додати перець горошком, зменшити вогонь до середнього і варити ще 30 хвилин. За 5–7 хвилин до закінчення варіння бульйон посолити.
Цибулю, моркву і часник очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву – дрібною соломкою, часник подрібнити. Розігріти олію в сковороді і обсмажити на ній цибулю хвилини 4. Додати моркву і часник, готувати, помішуючи, ще 5 хвилин.
Курку вийняти з бульйону, трохи остудити, зняти шкіру. М’якоть нарізати шматочками. Рис промити, покласти в киплячий бульйон і варити 20 хвилин.
Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці, видаливши серцевину. Покласти в маленьку каструлю і залити одним ополоником бульйону. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.
Покласти в каструлю з бульйоном обсмажені овочі і варити 8 хвилин. Додати яблучну масу, куряче м’ясо, лаврове листя, каррі та зіру. Посолити за смаком і варити ще 5 хвилин.
Збити жовтки зі сметаною, заправити суп і прогріти одну хвилинку, не доводячи до кипіння. Розлити суп по тарілках, посипати кропом і можна подавати на стіл.
Спробуйте також: Сезонна страва: грибні котлети з рисом