Огіркова дієта — худнемо швидко
Цей овоч містить тартронову кислоту, яка не дає утворюватися жировим клітинам з вуглеводної їжі. Тому якщо більшу частину раціону становитиме зелений овоч, то знизити вагу можна легко і швидко. До того ж огірки створюють відчуття насичення, тим самим регулюючи апетит, а крім того, вживання свіжих огірків сприяє правильному травленню. Овоч майже не містить вуглеводів, жирів і білків, а частка води в огірках становить 98 %. Великий вміст калію допомагає позбутися гіпертонії. Так само в овочах містяться корисні макро- і мікроелементи, вітаміни С, РР, В.
Калорійність огірочка на 100 г — 15 ккал. Розвантажувальна дієта з огірками допомагає позбутися набряклості, покращує обмін речовин, а тому, як то кажуть, «їж – не хочу».
Від солі потрібно відмовитися зовсім або зменшити її споживання до 1 г (на кінчику ножа) на кожний прийом їжі.
Єдине «але»: огіркова дієта для схуднення протипоказана тим, хто страждає на захворювання нирок, тому таким людям не рекомендується в день з’їдати більш ніж 200 г огірків.
Дієта номер 1 (тривалість 2 дні)
За день, без вживання солі, потрібно з’їдати приблизно 2 кг огірків (± кілька грамів), розділивши цю кількість овочів на кілька прийомів їжі. З огірків можна готувати прості салати (огірки + зелень) або їсти їх цілком. Якщо ж виникає почуття голоду, то, щоб не зірватися, можна з’їсти огірок зі скибочкою чорного хліба, пообідати легким овочевим супчиком, а ввечері з’їсти грушу або яблуко.
Сніданок: 2 свіжі огірки + скибочка чорного хліба.
Обід: легкий суп зі свіжих овочів і без обсмажування. Овочі можна брати будь-які, але картоплю виключити.
Вечеря: салат зі свіжих огірків і зелені.
З напоїв допускається зелений чай і бажано пити багато чистої води.
Дієта номер 2 (тривалість 5 днів)
Основа раціону — свіжі огірки. Щоб овочі не набридли вам за час дієти й організм отримував більше вітамінів, огірки можна комбінувати з цитрусовими, фруктами та ягодами.
Якщо говорити про інші продукти, то можна включати в раціон молочні продукти з низькою жирністю (кисле молоко, йогурт, кефір).
Сніданок: порізати свіжі огірки й улюблену зелень. Перекласти в тарілку та заправити нежирною сметаною або йогуртом. Їсти разом зі скибочкою багатозернового хліба.
Обід: відварити без солі 150 г курячої грудки і приправити її пряними травами. Для гарніру нашаткувати капусту, порізати огірки й додати за бажанням ароматні трави, зелень, заправити можна оливковою олією.
Вечеря: порізати огірки, солодкий перець і помідори, посипати травами або зеленню, меленим чорним перцем, заправити олією і соком лимона.