Оригінальні страви з полуниці: суп та салат
Навіщо щось готувати з полуниці – вона і так смачна, вважає багато господинь. Але полуниця може бути не лише самостійним смаколиком, а й повноцінною стравою, особливо у спеку.
Холодний суп з полуниці
Цей трохи несподіваний рецепт може увійти у вашу кулінарну скарбничку холодних супів – особливо для діточок під час спеки.
Знадобляться:
Полуниця – 400 г
Цукор – за бажанням
Йогурт (натуральний) – 350 г
Морозиво (ванільне) – 100 г
М’ята – гілочка для прикраси
Ягоду помити та просушити паперовими рушниками. Кілька ягід залишити для остаточної подачі, решту ж очистити від чашолистків.
Викласти очищені ягоди в чашу блендера, якщо є бажання, можна додати трохи цукру – за смаком. Подрібнити ягоди блендером, поки маса не здасться однорідною, але не довго – від довгого збивання маса перетвориться на пінну бліду суміш, а ще є ймовірність подрібнення і насіння полуниці – воно до того ж може надати гіркуватого смаку.
Додати натуральний йогурт і ще на кілька секунд включити блендер до повного змішування. До речі, йогурт можна замінити і на кефір чи пахту, або навіть на молоко.
Вилити масу по креманках (піалах) і покласти по кульці ванільного морозива (можна ще й зі шматочками шоколаду).
Насамкінець додати нарізані ягоди полуниці і прикрасити свіжими листочками м’яти.
Салат із полуниці та помідорів
Якщо ви обома руками за експерименти, спробуйте приготувати цей салат – цікаве поєднання смаків не залишить байдужими вас і вашу родину.
Знадобляться:
часник – 2 зубчики
полуниця (велика) – 500 г
цукор – 1 ст. л.
яблучний оцет – 25–30 мл
сухий чебрець – 0,5 ч. л.
оливкова олія – 0,5–1 ст. л.
помідор – 400 г
м’який сир (краще моцарелла, але можна поекспериментувати) – 120–150 г
зелений салат – 30–40 г
сіль та свіжомелений чорний перець – за смаком
Приготувати заправку. Часник пропуститит через прес. Збити потім у блендері разом зі 100 г полуниці, оцтом, цукром, чебрецем та оливковою олією. Процідити масу через сито та приправити сіллю і перцем.
Полуницю, що залишилася, розрізати на кілька частин. Помідори нарізати шматочками, а сир нарізати кубиками.
У салатник викласти підготовлені помідори і збризнути заправкою. В окремій мисці змішати салат, полуницю та сир, посолити і поперчити. Викласти масу на помідори та подавати із заправкою.
Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати з лаваша м'ясний рулет та рулет з сиром та ягодами.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Зелений салат з листя кульбаби