Переваги застосування вертикального конвеєра

Promo
06.01.2022 12:00 Корисно
Вертикальний (ліфтовий) конвеєр – високотехнологічне обладнання, призначене для організації підйому та спуску піддонів лінією транспортування. Компактний пристрій підходить для переміщення всіх типів палет, інтегрується на будь-який за площею склад, забезпечує зниження навантаження на складський персонал.

Переваги конструктивного рішення

Підйомник складський проектується відповідно до потреб підприємства і з урахуванням особливостей вантажів, що транспортуються. Таке обладнання відрізняється високою пропускною здатністю. Воно забезпечує переміщення до 60 піддонів за годину. Крім хорошої виробності, конвеєр характеризується додатковими перевагами. Зазначимо такі:

  1. Міцна та довговічна конструкція.
  2. Точне позиціонування кареток. Крім того, їх можна легко настроювати під конвеєр (установити потрібну висоту, ширину роликів).
  3. Можливість взаємодії з горизонтальними конвеєрними системами.
  4. Акустичний комфорт у процесі роботи. Устаткування не видає гучних звуків.
  5. Надійність конструкції та просте технічне обслуговування.
  6. Збільшений експлуатаційний ресурс та широкий ваговий діапазон (500–2000 кг).
  7. Компактні параметри. Обладнання не потребує багато місця для розміщення. Існують моделі, які здатні ефективно працювати, займаючи до 1 кв. м площі складу. Ліфтовий конвеєр дозволяє ефективно розв’язати проблему автоматизованого транспортування товарів в умовах обмеженого складського простору.

У виборі обладнання необхідно звертати увагу на виробність і вантажопідйомність моделі, розміри підйомної секції, висоту та особливості розвантаження (на 3 або 4 боки). Крім того, важливо враховувати характеристики вантажу, що транспортується (вага і габарити: ширина/довжина/висота): пластикові ящики, гофрокороби. Конвеєрне обладнання має бути оснащене всім необхідним для безпечної експлуатації: аварійні вимикачі, система блокування, захисні бар’єри та огорожі.

Сфери застосування обладнання

Ліфтовий конвеєр широко використовується для вертикального сортування, коли вантаж зберігається на мезонінах та багаторівневих платформах, тому що завантаження та вивантаження палет здійснюються на кількох рівнях складського приміщення.

Сфер застосування обладнання багато:

  • харчове виробництво;
  • ретейл;
  • фармацевтичне виробництво;
  • кур’єрські та поштові служби;
  • розподільні центри;
  • виробництво автомобільних запчастин.

Компанія KAPELOU здійснює проектування та виготовлення вертикальних конвеєрів відповідно до вимог чинних стандартів безпеки. Вироблення обладнання відбувається в заводських умовах. В активі підприємства – сучасний верстатний парк, що дозволяє ефективно впоратися з будь-яким технічним завданням незалежно від його складності.

Алгоритм співпраці з клієнтом:

  • аналіз товаропотоку на складі;
  • підготовка концепту. Фахівці підбирають ліфтовий конвеєр з оптимальними технічними характеристиками. Завдання обладнання полягає в забезпеченні певних виробничих показників;
  • створення концептуального рішення у форматах 2D та 3D для демонстрації роботи складу в режимі реального часу;
  • підготовка проекту, виготовлення, доставка та монтаж, пуск та налагодження роботи вертикального конвеєра. До того ж можна замовити систему для оснащення складу будь-якої конфігурації та площі;
  • проведення інструктажу та передача технічної документації.

Компанія KAPELOU виконує сервісне обслуговування конвеєрних систем за гарантією. Щоб дізнатися більше про інноваційні рішення для інтралогістики, варто зв’язатися з менеджером для консультації.

Джерело: сайт kapelou.com/ru/