Рецепт дня: готуємо курячу печінку по-міланському

12.05.2020 19:04 Корисно
фото anews.com фото anews.com
Для любителів печінки — ця ароматна та ніжна страва. Чудовий варіант ситної вечері або обіду.

Знадобляться:
печінка куряча – 600 г,
сир твердий – 150 г,
помідор – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1 зубчик,
зелень (будь-яка) – 1 пучок,
олія – для смаження, сіль,
чорний мелений перец – за смаком.

Печінку помити, почистити від жовчних протоків та вимочити у молоці протягом 1–2 годин. Цибулю порізати чвертькільцями або дрібно, посмажити в олії. Злити молоко з печінки, порізати її навпіл та додати до цибулі. Смажити все разом близько 10 хвилин, помішуючи. Посолити та поперчити за смаком.

Обсмажену печінку з цибулею викласти у форму для запікання, посипати порізаною зеленню і часником (його видавити через прес або подрібнити ножем), зверху викласти порізані кубиками помідори та посипати тертим сиром. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці, поки сир не розплавиться. Подавати як самостійну страву, так і з будь-яким гарніром.

Читайте також Рецепт дня: готуємо сирну запіканку із зеленню

Автор:
Вероніка Добриня