Рецепт дня: готуємо млинцевий равлик з грибним жюльєном

05.05.2020 19:12 Корисно
фото gotovim-doma.ru фото gotovim-doma.ru
Карантин — чудова можливість для різних кулінарних експериментів. Якщо є багато вільного часу, можна заморочитись та приготувати цю страву. Вона хоч і вимагає, можливо, деякого часу для приготування, але виходить дуже смачною.

Знадобляться:
основа – готові млинці (за своїм рецептом) – 8–10 шт.,
сир твердий – 50 г;
для грибного жульєну:
свіжі або заморожені будь-які лісові гриби – 200 г,
печериці – 300–400 г,
цибуля ріпчаста (невелика) – 3–4 шт.,
сметана – 2–3 ст. л.,
борошно – 1 ст. л.,
вершкове масло – 2 ст. л.,
олія – 2–3 ст. л.,
зелень кропу – 2 гілочки,
сіль, мелений перець – за смаком;
для заливки:
вершки (10 %) або молоко – 100 мл,
2 яйця, сіль (за смаком).

Лісові заморожені гриби попередньо розморозити перед приготуванням, сполоснути водою і нарізати невеликими шматочками, свіжі — перебрати, почистити, промити і теж нарізати. У каструлю з киплячою підсоленою водою покласти гриби, довести до кипіння і варити приблизно 10–15 хвилин. Печериці промити й нарізати соломкою або невеликими тонкими скибочками, цибулю порізати четвертькільцями. У сковорідці розігріти вершкове масло разом з олією, викласти цибулю, злегка присолити, поперчити і обсмажити на повільному вогні до м’якості. Цибулю разом з олією перекласти в миску і відставити убік.

У ту ж сковорідку викласти печериці, злегка присолити і готувати на середньому вогні до випаровування рідини. Коли грибна рідина майже випарується, влити до грибів трохи олії, в якій смажилася цибуля, додати відварені лісові гриби і готувати, періодично помішуючи, 5 хвилин. Додати потім туди ж раніше обсмажену цибулю, борошно і сметану, перемішати. За бажанням, можна влити трохи грибного відвару, стежачи за тим, щоб консистенція не вийшла дуже рідкою.


фото gotovim-doma.ru

Готувати на невеликому вогні протягом двох хвилин, додати сіль і перець за смаком. Наприкінці посипати дрібно нарізаним кропом і зняти з вогню, дати злегка охолонути. На краєчок млинця викласти одну-дві столові ложки отриманого жюльєну і згорнути в трубочку. Форму, в якій буде запікатися страва, змастити вершковим маслом і викласти в неї по колу отримані млинцеві трубочки.


фото gotovim-doma.ru

Приготувати заливку: у мисці збити яйця, влити вершки або молоко, ретельно перемішати і злегка посолити. Залити отриманою сумішшю млинчики, посипати зверху натертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

Автор:
Вероніка Добриня