Рецепт дня: кабачки в сирному клярі
Знадобляться:
кабачки (невеличкі) – 2 шт.,
кефір – 150 мл,
борошно – 5 ст. л.,
сир твердий – 100 г,
часник сушений мелений – 10 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження.
У миску вилити кефір, додати сіль і мелений перець, сушений часник (можна без нього), всипати натертий на середній тертці сир, борошно і ретельно перемішати в однорідну масу. Борошна може знадобитися трохи більше – треба, щоб кляр був помірно густим і добре тримався на кабачках, тому можна додати також 1 яйце. Також не варто солити кабачки до того, поки вони не були у клярі, інакше пустять сік, і кляр не триматиметься на них.
Кабачки помити, обрізати кінчики і порізати на тонкі смужки приблизно 0,5 см завтовшки. Кожну смужку вмочити в кляр – він повинен добре покрити кабачки з обох боків. Розігріти в сковороді олію і обсмажити в ній кабачки до рум’яної скоринки. Готові кабачки викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавати на стіл можна як гарячими, так і вже остиглими.
Спробуйте також: Смачні сніданки: готуємо бутерброди та смажемо яйця з грибами