Рецепт дня: конвертики з кабачків із сиром і морквою

09.07.2020 18:30 Корисно
фото vcusnyatina.ru фото vcusnyatina.ru
Конвертики з кабачків з начинкою із сиру і моркви виходять ніжними й дуже смачними. Приготовлені в духовці, вони набагато корисніші за кабачки, обсмажені в олії. Начинка в них може бути будь-яка: сир із зеленню, куряче філе із сиром або свіжі овочі – все, що можна знайти в холодильнику. Краще брати для такої страви молоді кабачки невеликого розміру, які можна використовувати разом зі шкіркою і насінням. Також таку закуску можна приготувати і з молоденьких баклажанів.

Знадобляться:
кабачки – 2 шт.,
сир твердий – 100 г,
плавлений сир – 180 г,
морква – 1 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
кріп– 2–3 гілочки,
майонез – 1 ст. л.,
олія – 3 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Кабачки помити, зрізати кінчики й нарізати вздовж тонкими пластинами. Викласти кабачки на деко, змащене олією. Зверху кабачки теж змастити олією, щоб вони не підсохли під час приготування, і посипати сіллю та чорним меленим перцем. Поставити запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 7–10 хвилин (довго тримати не варто, щоб кабачки не підгоріли).

Поки кабачки запікаються, приготувати начинку: твердий сир і плавлений сирок натерти на грубій тертці, моркву почистити й натерти на дрібній тертці. Трохи твердого сиру відкласти, решту перемішати з морквою і плавленим сиром. Подрібнити часник, порізати дрібно кріп і додати в сирно-морквяну масу, потім додати трохи майонезу, щоб маса не була надто розсипчастою, посолити й поперчити за смаком.

Готові смужки кабачків скласти хрест-навхрест, у центр кожної пари викласти начинку, згорнути спочатку кінці нижнього кабачка, потім верхнього, щоб вийшов щільний конвертик. Викласти конвертики на деко, посипати сиром, який відкладали, і запікати в духовці хвилин 5–7. Подавати теплими.

Читайте також Випічка з малиною: печемо смачний кекс «Малиновий»