Рецепт дня: печемо ароматний пиріг з цибулею і сиром
Знадобляться для тіста:
борошно – 170 г,
вершкове масло – 70 г,
сметана – 2 ст. л.,
сіль – 1–2 щіпки;
для начинки:
цибуля ріпчаста – 300 г,
сир твердий – 100 г,
вершкове масло – 2 ст. л.,
сіль – 1–2 щіпки;
для заливки:
яйце – 2 шт.,
сметана – 2 ст. л.,
сіль – 1 щіпка, мелений чорний перець – за смаком.
Вершкове масло заздалегідь дістати – воно повинне бути кімнатної температури. Змішати його зі сметаною, всипати частинами просіяне борошно, додати сіль і замісити тісто. Розкачати його по діаметру форми для запікання і викласти в форму (змащувати маслом її не потрібно), розгладити і сформувати бортики, загнувши краї тіста вгору. Цибулю почистити, дрібно порізати і посмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, посолити та поперчити. Сир натерти на крупній тертці, зробити заливку: збити яйце зі сметаною і сіллю.
На тісто спочатку викласти підсмажену цибулю, а зверху натертий сир. Залити яєчно-сирною заливкою і поставити форму в розігріту до 190 градусів духовку на 30–40 хвилин. Коли пиріг зверху підрум’яниться, його можна діставати і подавати на стіл, можна зі сметаною або навіть томатним соусом – як подобається.