Рецепт на Новий рік: салат «Бичок у мімозі»
Знадобляться:
картопля – 3 шт.,
яйце куряче – 2–3 шт.,
рибна консерва – 240 г,
цибуля – 30 г,
морква – 2 шт.,
майонез – 2 ст. л.,
оливки, гвоздика, кріп і чорний хліб – для прикраси,
сіль і перець – за смаком.
Відварити картоплю, моркву і яйця, остудити і почистити. Відкласти вбік половину моркви і одне яйце. Поставити на плоске блюдо сервірувальне кільце діаметром трохи більше 10 см. Натерти картоплю на крупній тертці, викласти її першим шаром і трохи змастити майонезом, розрівняти.
Наступним шаром розкласти розім’яту рибну консерву, посипати її зверху дрібно порізаною ріпчастою цибулею. Далі шаром викласти натерті білки і моркву, шар моркви теж можна змастити майонезом і розрівняти ложкою. Жовтки натерти на дрібній тертці, посипати ними верх салату, накрити його харчовою плівкою і дати настоятися.
Читайте також Святкова страва: готуємо салат-олів’є «Новорічний бичок»
За цей час розрізати яйце уздовж, одну частину залишити цілою (це буде нижня частина мордочки), другу – навпіл. В одну четвертинку білка (верхня частина мордочки) увіткнути бутони гвоздик як очі, а з іншої вирізати акуратно вушка, з моркви – ріжки (до речі, їх можна зробити з чорного хлібу), внутрішню частину вушка і квіточки. Викласти голову бичка поверх салату, ніздрі зробити з оливок. Також можна додатково прикрасити гілочками зелені.
Салат «Бичок у мімозі» готовий. Смачного!