Рецепти консервації: готуємо грибну солянку з капустою на зиму
Знадобляться:
гриби – 500 г,
морква – 1–2 шт. (250 г),
капуста – 1 кг,
помідори – 500 г,
томатна паста – 120 г,
оцет 9 % – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 200 г.
Капусту і почищену моркву нашаткувати тонкою соломкою, викласти в сотейник. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, порізати невеликими шматочками і покласти до капусти та моркви. Додати за смаком сіль, цукор, мелений перець, перемішати, влити оцет і половину олії, знову перемішати і поставити на вогонь. Тушкувати на невеликому вогні приблизно 30–40 хвилин, помішуючи.
Гриби помити, обсушити і розрізати на чотири частини, обсмажити на олії до готовності, влити томатну пасту, перемішати і готувати ще 5–7 хвилин. Потім перекласти обсмажені гриби з томатом у сотейник до овочів і тушкувати 20–25 хвилин.
Вимкнути вогонь і відразу розкласти солянку в чисті сухі банки, накрити кришками (поки не закручуючи) і додатково простерилізувати вже заповнені банки будь-яким зручним способом. Після цього закатати їх, перевернути, укутати і дати охолонути. Зберігати в темному місці.
Читайте також Рецепти консервації: маринуємо болгарський перець із зеленню