Рецепти консервації: готуємо сливову аджику
Знадобляться:
слива – 1 кг,
болгарський перець – 1 кг,
томатна паста – 0,5 л,
часник – 5–10 зубчиків,
гострий перець – 2–4 шт.,
оцет 9 % – 8 ч. л.,
сіль – 2 ст. л.,
цукор – 6 ст. л.
Болгарський перець (можна брати як червоний, так і жовтий) помити і почистити від насіння, порізати невеликими скибочками. Сливи (годиться будь-який сорт, але смачніше виходить з темних сортів) краще брати стиглі та кріпенькі. Їх потрібно помити, видалити кісточку, перекрутити через м’ясорубку разом з порізаним перцем, часником і гострим перцем. Вилити отриману масу в каструлю, додати томатну пасту, сіль, цукор і варити після закипання на слабкому вогні 30–40 хвилин, наприкінці додати оцет.
Розкласти в гарячому вигляді у стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в холодильнику або прохолодному місці.
Читайте також Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу»