Рецепти солодких млинців: «Зебра», шоколадні роли та налисники із сиром

29.02.2020 09:04 Корисно
фото povar.ru фото povar.ru
Солодкі млинці можна готувати різні, все, що для цього потрібно — мати необхідні для кулінарного експерименту продукти та час. До того ж, усі рецепти прості та готуються майже в одну мить!

Млинці «Зебра»

Знадобляться:
молоко – 2 склянки,
борошно – 1 склянка,
яйця – 2 шт.,
вершкове масло – 50 г,
цукор – 2 ст. л.,
ванільний цукор – 10 г,
сіль – 1 щіпка,
розпушувач – 5 г,
какао-порошок – 2 ст. л.,
олія – для смаження.

У глибокій мисці збити яйця, додати молоко, перемішати, всипати просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор (звичайний і ванільний) і розмішати в однорідне негусте тісто. Розтопити вершкове масло, влити його в готове тісто і ще раз перемішати. Розділити тісто на дві частини — більшу і меншу, в меншу половину тіста додати какао і перемішати. Розігріти на сковороді трохи олії, вилити туди порцію світлого тіста і відразу ж зверху — порцію шоколадного тіста, малюючи зигзаги, кола або будь-які інші візерунки. Випікати млинці як завжди, з обох боків до зарум’янювання. Подавати на стіл з будь-яким солодким соусом або сметаною.

Роли з шоколадних млинців із сирно-фруктовою начинкою


фото russianfood.com

Знадобляться для тіста:
молоко – 250 мл,
яйце – 1 шт.,
цукор – 2 ст. л.,
какао-порошок – 2–3 ст. л.,
борошно – 70–100 г,
сіль – 1 щіпка;
для начинки:
сир кисломолочний – 300–400 г,
апельсин – 1 шт.,
яблуко – 1 шт.;
цукрова пудра – для прикрашання,
олія – для смаження,
вершкове масло – для змазування млинців.

Збити в мисці яйце, влити молоко, додати цукор, сіль і какао-порошок, розмішати. Всипати частинами просіяне борошно і перемішати в однорідну масу без грудочок. Поставити в холодильник на 15–20 хвилин. Приготувати начинку: у яблука і апельсина обчистити шкірку, порізати їх кубиками. Розігріти на сковороді олію і спекти млинці. Кожен млинець змастити вершковим маслом. Сир збити блендером або міксером у кремову масу. Кожен млинець змастити ще і сирним кремом, а зверху — викласти шматочки апельсина та яблука і згорнути млинчик у щільний рулет. Так вчинити з усіма млинцями. Укласти всі млинцеві рулетики на тарілку і обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник на 2–3 години. Подаючи на стіл, розрізати кожен млинець на чотири шматочки і посипати зверху цукровою пудрою.

Читайте також Готуємо пишні оладки та панкейки з бананів: смачні рецепти

Налисники із сиром


фото russianfood.com

Знадобляться:
готові млинці – 16 шт.,
сметана – 200 мл,
цукор – 4 ст. л.,
ванілін – 1 г,
яйця – 2 шт.,
кисломолочний сир – 300–400 г,
борошно – 1 ст. л.,
вершкове масло – для змащування форми.

Спекти млинці за своїм рецептом. У відповідній за розміром мисці перемішати сир, 1 ст. л. цукру, ванільний цукор і один жовток. Це буде сирна начинка. На край готового млинчика викласти 1 ст. л. сирної начинки, а сам млинець згорнути трубочкою, обрізавши порожні краї млинця. Так зробити з усіма млинцями. Взяти невелику форму для запікання, змастити її вершковим маслом і укласти в неї млинці в кілька рядів. Приготувати заливку: збити яйце, додати сметану, 3 ст. л. цукру, все перемішати в однорідну масу і залити цією сумішшю млинці. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати до рум’яної скоринки.

Автор:
Олеся Скачко