Рецепти з малини: готуємо солодкий сироп
Знадобляться:
малина – 400 г,
вода – 200 мл,
цукор – 450 г.
Малину викласти в каструлю, залити холодною водою так, щоб вода злегка покривала ягоди. Поставити на вогонь, дати закипіти, потім зменшити вогонь і варити хвилин 10. Процідити суміш, ягоди віджати і відкласти, а малиновий відвар знову перелити в каструлю. Щоб сироп вийшов густим, цукру повинно бути в півтора раза більше, ніж рідини. Тобто на 300 мл малинового відвару треба взяти 450 г цукру. Розмішати цукор у відварі і довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити хвилин 5, знімаючи піну.
Виключити вогонь, дати сиропу охолонути і перелити в пляшку, яка герметично закривається, та поставити у холодильник. У такому вигляді сироп зберігати в холодильнику можна два тижні. Щоб приготувати такий сироп на зиму, пляшечки краще простерилізувати, а сироп залити в гарячому вигляді, закатати та укутати. Зберігати потім можна просто в темному, захищеному від світла місці.
Читайте також Малиновий оцет — дбаємо про шкіру та волосся