Рисовий пудинг: англійський гість на вашому столі

19.10.2024 11:50 Корисно

Дедалі холоднішає, і так хочеться поласувати чимось солоденьким. У пригоді стане пудинг – традиційна англійська страва, смачна і водночас проста, адже відомо, що англійці не дуже «заморочуються» з приготуванням їжі. Відомі йоркширський пудинг, хлібний, чорний... Але ми спробуємо приготувати один з найпопулярніших – рисовий пудинг. Він найбільше нагадує ніжне та пухке суфле, але потребує найпростіших продуктів. 

Отже, нам знадобляться: 

  • 1 склянка жирного молока;
  • 60 г круглого рису (саме круглого – він багатий на крохмаль, а це важливо);
  • 25 г вершкового масла;
  • 20 г родзинок;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. цукру.

Родзинки залийте невеликою кількістю теплої води та залиште, щоб вони трохи розм’якли.

Розтопіть у невеликій каструлі чи сотейнику вершкове масло і всипте туди рис. Обсмажуйте рис до легкого золотавого кольору. Обсмажування створює ефект «запечатування» крохмалю: рис стає ніжним, але не в’язким. 

Потім влийте в каструлю молоко і поваріть рис 5–7 хвилин. За цей час він розбухне, але в’язким не буде.

Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте цукор і збийте в пишну світлу масу.

Зніміть з вогню рис із молоком, швидко введіть збиті жовтки та інтенсивно перемішайте масу. Вона має трохи загуснути й стати кремовою.

Злийте воду з родзинок, добре їх відтисніть і покладіть у рисову основу.

Збийте білки в щільну піну, додайте їх по столовій ложці в основу. Вводьте їх обережно, щоб зберегти легкість. Таким чином введіть усі білки.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть туди пудинг. 

Випікайте десерт 20–30 хвилин за температури 170 градусів. Пудинг можна запікати як у великій формі, так і в маленьких. У великій формі часу потрібно більше, тому орієнтуйтеся на колір скоринки страви, вона має стати приємною золотаво-жовтогарячою.

Готовий пудинг можна подавати відразу ж, але він дуже смачний і в холодному вигляді. Можна докласти фантазію – доповнити порцію пудингу варенням, медом або свіжими ягодами.

Раніше ми писали, як додати у своє життя барв завдяки рецептам з гарбузом

Також ми радили, що  приготувати з дрібної картоплі

Автор:
Ірина Мнішек