Салати з весняної зелені нашвидкуруч
Весняна зелень не тільки тішить око після затяжної зими, а й слугує чудовим доповненням до різних страв. Один пучок зелені – це ціле джерело корисних мінералів і вітамінів, що допоможе впоратися з авітамінозом, налагодити травлення та підняти настрій.
Швидкий салат із черемші та яєць
Знадобляться:
Черемша – 1 пучок
Зелена цибуля – ⅓ пучка
Варені яйця – 4 шт.
Сметана – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком
Яйця очистіть і наріжте маленькими кубиками. Зелень добре промийте і дрібно наріжте. Яйця з’єднайте із зеленню, додайте сметану і сіль за смаком, добре перемішайте.
Простий салат з листя кропиви
Знадобляться:
Листя кропиви – 300 г
Сіль на кінчику ч. л.
Сік лимона – 1 ч. л.
Оливкова олія – 1 ст. л.
Часник – пів головки
За цим рецептом салат з кропиви готувати надзвичайно просто. Листя рослини покладіть у друшляк і кілька разів обдайте окропом.
Коли вода стече, вийміть листя і дрібно наріжте, складіть усе у миску.
Часник пропустіть через часникодавку та додайте до листя.
Салат посоліть, видавіть сік з лимона і влийте оливкову олію – і дієтична, дуже корисна, страва готова.
Раніше ми писали, як приготувати з лаваша м'ясний рулет та рулет з сиром та ягодами.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також: Конкурент котлет: готуємо стейки з капусти!