Сезонна страва: баклажани по-корейському

04.08.2020 18:17 Корисно
Фото: domashnyayaeda.ru Фото: domashnyayaeda.ru
Такі баклажанчики можна заготовлювати на зиму, а можна просто приготувати на закуску та їсти вже через 8–10 годин, коли вони трохи постоять.

Знадобляться:

баклажани – 1 кг,

морква – 250 г,

болгарський перець – 250 г,

цибуля ріпчаста – 250–300 г,

часник – 25 г,

гіркий перець (стручковий) – 1 шт.,

цукор – 4 ст. л.,

сіль – 2,5 ст. л.,

приправа для корейської моркви – 1 ч. л.,

коріандр мелений – 1 ч. л.,

оцет 9 % – 50 мл,

олія – для смаження.

Баклажани помити, обсушити і порізати довгою тонкою соломкою. Посипати 1 ст. л. солі, перемішати й залишити на 1 годину. Болгарський перець помити, видалити серединку з насінням і теж порізати тонкою соломкою, викласти в миску. Моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви, цибулю почистити й порізати соломкою. Коли баклажани просоляться і стануть м’якими, рідину, що виділилася, злити, відтиснути баклажани й обсмажити їх на олії до рум’яності, хвилин 15. У мисці змішати моркву, цибулю і болгарський перець, додати обсмажені баклажани. Подрібнити гіркий перець і часник, додати до овочів, перемішати й дати полежати 4–5 годин. За цей час салат потрібно кілька разів перемішати. Потім розкласти його в заздалегідь стерилізовані банки доверху, накрити кришками, поставити в підхожу за розміром каструлю, залити водою по «плечики» банок і ще раз простерилізувати їх у киплячій воді хвилин 20. Банки закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

 Читайте також: Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником