Сезонна страва: баклажани по-корейському
Знадобляться:
баклажани – 1 кг,
морква – 250 г,
болгарський перець – 250 г,
цибуля ріпчаста – 250–300 г,
часник – 25 г,
гіркий перець (стручковий) – 1 шт.,
цукор – 4 ст. л.,
сіль – 2,5 ст. л.,
приправа для корейської моркви – 1 ч. л.,
коріандр мелений – 1 ч. л.,
оцет 9 % – 50 мл,
олія – для смаження.
Баклажани помити, обсушити і порізати довгою тонкою соломкою. Посипати 1 ст. л. солі, перемішати й залишити на 1 годину. Болгарський перець помити, видалити серединку з насінням і теж порізати тонкою соломкою, викласти в миску. Моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви, цибулю почистити й порізати соломкою. Коли баклажани просоляться і стануть м’якими, рідину, що виділилася, злити, відтиснути баклажани й обсмажити їх на олії до рум’яності, хвилин 15. У мисці змішати моркву, цибулю і болгарський перець, додати обсмажені баклажани. Подрібнити гіркий перець і часник, додати до овочів, перемішати й дати полежати 4–5 годин. За цей час салат потрібно кілька разів перемішати. Потім розкласти його в заздалегідь стерилізовані банки доверху, накрити кришками, поставити в підхожу за розміром каструлю, залити водою по «плечики» банок і ще раз простерилізувати їх у киплячій воді хвилин 20. Банки закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте також: Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником