Смачна вечеря: скумбрія, запечена в томатно-цибульному соусі

15.09.2020 18:49 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Проста, легка в приготуванні і корисна страва.

Знадобляться:
скумбрія велика – 1 шт.,
помідори (середні) – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
лимон – 1 шт.,
крохмаль картопляний – 0,5 ч. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 40 мл.

Цибулю почистити і порізати кубиками. Помідори ошпарити і зняти з них шкірку, порізати невеликими шматочками. Потім подрібнити їх у пюре за допомогою блендера або м’ясорубки, або просто натерти на тертушці. Розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній цибулю до прозорості. Додати до цибулі томатне пюре і тушкувати на невеликому вогні 5 хвилин, всипати цукор і сіль, мелений перець. Крохмаль розвести в 1 ст. л. холодної води і влити до томатного соусу, перемішати. Потім додати 100 мл гарячої води і готувати соус ще 2–3 хвилини, поки не загусне.

Скумбрію випатрати, зрізати голову і плавники, видалити чорну плівку всередині, промити і промокнути паперовим рушником. Порізати середніми шматочками. У круглу форму для запікання вилити соус, зверху викласти по колу шматочки риби. Лимон помити і порізати кружальцями, вставити їх між шматочками скумбрії.


фото russianfood.com
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати приблизно 30 хвилин. Подавати таку рибу на стіл можна як гарячою, так і холодною.

Автор:
Вероніка Добриня