Смачний сніданок: сирна запіканка з яблуком і манкою
Знадобляться на дві порції:
кисломолочний сир – 200 г,
яйце – 1 шт.,
манка – 100 г,
цукор – 30–40 г,
яблуко (червоне) – 1 шт.,
вершкове масло – 5 г,
ваніль, кориця – за бажанням і смаком.
У кисломолочний сир висипати цукор і вбити яйце, потім, не перемішуючи, всипати манку. Тепер можна розмішати. Якщо на вигляд сирне тісто виходить рідкуватим, можна додати трохи борошна (10–15 г). Додати ваніль, корицю за смаком, перемішати. Яблуко помити, порізати кубиками (не чистити). Дно маленьких жароміцних формочок змастити маслом і покласти на дно трохи порізаних яблук. Зверху покрити сирною масою, залишаючи трохи місця, адже запіканка збільшиться в розмірі. Яєчним жовтком змастити верх сирної маси. Використовувати для змазування ціле яйце небажано, тому що запіканка може пригоріти, а от жовток дасть красиву скориночку зверху.
Ще рецепт Готуємо тамагоякі – японський омлет
Поставити запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, якщо запіканка готується в одній великій формі, тоді час приготування трохи збільшується – 20–25 хвилин. Подаючи запіканку на стіл, можна прикрасити її сердечками, вирізаними з яблук, натертим шоколадом або подрібненими горіхами.