Страва на вечерю: готуємо гречаники з начинкою з яєць і зелені
Знадобляться:
крупа гречана – 150 г,
фарш м’ясний – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яйце – 4 шт.,
цибуля зелена – 5 пір’їн,
зелень свіжа (будь-яка) – 2–3 гілочки,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Гречку заздалегідь відварити в підсоленій воді до готовності. Три яйця круто відварити, цибулю почистити і дрібно порізати. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до золотистого кольору, дати їй охолонути. До відвареної гречки додати фарш, вбити сире яйце, посолити і поперчити, додати смажену цибулю, перемішати. Варені яйця почистити і натерти на крупній тертці. Зелену цибулю та зелень помити і дрібно порізати.
Перемішати яйця із зеленню, трохи посолити. Взяти ложкою невелику порцію фаршу, мокрими руками скачати кульку, розплющити її, на середину викласти трохи начинки і загорнути краї, сформувавши котлетку. Обсмажити гречаники на олії з обох боків до зарум’янювання. Подавати на стіл можна зі сметаною.
Читайте також Справи гречані: готуємо гречку по-купецькому з фаршем