Страва нашвидкуруч: паштет з курячої печінки з часником

06.06.2020 16:11 Корисно
Фото: botanichka.ru Фото: botanichka.ru
Такий паштет буде відмінною закускою і на святковий стіл, і на кожен день, а готувати його дуже просто і швидко.

Знадобляться:

печінка куряча – 500 г,

вершкове масло – 200 г,

вершки (жирні) – 100 мл,

часник – 2–3 зубчики,

сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Курячу печінку промити і обсушити. У сковороді розтопити 100 г вершкового масла, викласти туди печінку і злегка обсмажити на середньому вогні. Засмажувати її сильно не потрібно, інакше печінка буде сухою. Якщо печінка готова, то при проколюванні повинен витікати прозорий сік. Приготовану печінку подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Зубчики часнику подавити і обсмажити в тому ж маслі, в якому смажилася печінка, потім перемолоти разом з маслом, в якому вони смажилися. В печінкову масу влити вершки, посолити та поперчити і збити в однорідну масу зручним способом. Окремо розтопити решту 100 г масла. Перекласти паштет з блендера в банку і залити зверху розтопленим маслом, прибрати в холодильник на 2–3 години до повного застигання. Подавати на стіл з хлібом і овочами.

Спробуйте також: Смачні сніданки: готуємо бутерброди та смажемо яйця з грибами