Страви з кефіру, у яких зберігається його корисність
Але з усім нам відомого вельмишановного кефіру можна приготувати страви, які збережуть усі його привабливі риси — адже при цьому не використовується термообробка. Пропонуємо вам два рецепти, які відповідають таким вимогам.
Коктейль з банана і кефіру
Фото: pokachtom.ru
Знадобляться: кефір — 400 мл, лимонний або апельсиновий джем — 2 ст. л., яйця—– 1 (жовток), банан — 1 шт.
Налити в блендер охолоджений кефір, додати джем і збити. Потім додати жовток, попередньо перемішаний виделкою, і ще раз збити. Банан порізати на невеликі шматочки. Вкинути їх у блендер до кефірної маси і остаточно збити коктейль. Він має вийти без грудочок банана і з хорошою «шапочкою». Відразу розлити по склянках і подавати на стіл.
Зелений часниковий соус на кефірі до курки
Фото: eda-land.ru
Знадобляться: кефір — 1 склянка, зелень (будь-яка, за смаком) — пучок, часник — 2 зубчики, сіль, чорний мелений перець — за смаком.
Зелень подрібнити, перекласти у глибоку миску. Часник пропустити через часникодавку, додати до зелені. Посолити й поперчити, налити кефір. Спочатку перемішати ложкою, а потім подрібнити блендером. Соус готовий. Він буди рідким і злегка пінитиметься. Коли наливатиметься на курку, рідка його складова стече, а на м’ясі залишиться подрібнена зелень з часником — і смачно, і красиво.