Страви з малиною: солодкі шедеври з точною рецептурою

12.07.2023 18:20 Корисно
Фото: umannews.city Фото: umannews.city

Малина – це неймовірно ароматна та смачна ягода, яка дарує нам задоволення влітку. Як зберегти її таким чином, щоб узимку і літо згадати, і вітаміни отримати, і при заготівли максимально зекономити гроші та час.

Малиновий чизкейк

Чизкейк – це неймовірно смачний та ніжний десерт, який став улюбленим для багатьох людей, а малиновий чизкейк, мабуть, найсмачніший з усіх.

Знадобляться:

  1. Для основи:

200 г свіжої малини

200 г бісквітного печива

100 г вершкового масла

  1. Для сирного тіста (начинки):

500 г кисломолочного сиру

200 г цукру

3 яйця

1 чайна ложка ванільного екстракту

2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

невеликий шматочок лимонної цедри (за бажанням)

Подрібніть бісквітне печиво у блендері або пакеті до дрібної крихти. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з подрібненим печивом. Розтягніть отриману суміш по дну і боках підготовленої форми для чизкейку. Поставте форму в холодильник на 30 хвилин, щоб тісто-основа затверділо.

В іншій мисці змішайте сир, цукор, ванільний екстракт, сік та цедру лимона. Додайте яйця та крохмаль і знову змішайте до однорідності.

Виймайте форму з холодильника, на корж з печива розкладіть половину свіжих ягід малини, акуратно вилийте сирну масу на основу з ягодами та розподіліть рівномірно по всій поверхні.

Попередньо нагрійте духовку до 160 градусів. Поставте форму з чизкейком у духовку та випікайте протягом 45–50 хвилин або до того, щоб верх добре зарум’янився, а середина чизкейку має тремтіти як желе, але не бути рідкою.

Після випікання вимкніть духовку та дайте чизкейку вистояти у закритій духовці протягом 1 години.

Потім виймайте чизкейк з духовки та дайте йому повністю охолонути у кімнатній температурі. Прикрасіть вершками та залишками малини.

За необхідності охолодіть чизкейк у холодильнику протягом ще 2–3 годин або всієї ночі, щоб він став більш стійким.

Малинове пюре без цукру на зиму

В умовах, коли взимку можна залишитися без електрики, багато хто замислюється над тим, як зберегти та найкраще заготувати малину на зиму так, щоб вона максимально зберегла і колір, і смак, і аромат, і корисні властивості, та ще й щоб не витрачати додатково ані часу, ані грошей.

Знадобиться тільки свіжа малина.

Промийте малину під холодною проточною водою. Перекладіть у каструлю і розчавіть її за допомогою виделки або блендера.

Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, помішуючи, протягом 10–15 хвилин, доки малина не стане м’якою. За допомогою сита або блендера перетворіть малинову масу на пюре.

Розлийте малинове пюре у стерилізовані банки і закрийте кришками.

Стерилізуйте банки з малиновим пюре протягом 10–15 хвилин.

Зберігайте пюре в прохолодному і темному місці.

Малинове пюре без цукру можна використовувати для приготування десертів, соусів або просто як додаток до йогурту чи оладок.

Сушена малина

Сушена малина без цукру – це чудовий варіант зберігання малини, який дозволяє зберегти її смак та корисні властивості.

Знову ж таки знадобиться тільки свіжа малина та... ваш час. Промийте малину та дайте стекти воді. Розкладіть ягоди на плоскому лотку або декількох деках, покритих пергаментним папером.

Поставте лотки з малиною на сонце або в сушарку.

Дайте малині висохнути протягом 3-4 днів, періодично перевертаючи ягоди.

Після повного висихання зберігайте сушену малину в герметичній тарі в прохолодному і сухому місці.

Цей спосіб заготівлі малини дозволяє зберегти її природний смак і аромат без додавання цукру. Сушена малина може використовуватися як закуска, додаток до каш або випічки.

Раніше ми писали, як приготувати оригінальні страви з полуниці: суп та салат .  

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

 

Автор:
Ірина Мнішек