Страви з малиною: солодкі шедеври з точною рецептурою
Малина – це неймовірно ароматна та смачна ягода, яка дарує нам задоволення влітку. Як зберегти її таким чином, щоб узимку і літо згадати, і вітаміни отримати, і при заготівли максимально зекономити гроші та час.
Малиновий чизкейк
Чизкейк – це неймовірно смачний та ніжний десерт, який став улюбленим для багатьох людей, а малиновий чизкейк, мабуть, найсмачніший з усіх.
Знадобляться:
- Для основи:
200 г свіжої малини
200 г бісквітного печива
100 г вершкового масла
- Для сирного тіста (начинки):
500 г кисломолочного сиру
200 г цукру
3 яйця
1 чайна ложка ванільного екстракту
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
невеликий шматочок лимонної цедри (за бажанням)
Подрібніть бісквітне печиво у блендері або пакеті до дрібної крихти. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з подрібненим печивом. Розтягніть отриману суміш по дну і боках підготовленої форми для чизкейку. Поставте форму в холодильник на 30 хвилин, щоб тісто-основа затверділо.
В іншій мисці змішайте сир, цукор, ванільний екстракт, сік та цедру лимона. Додайте яйця та крохмаль і знову змішайте до однорідності.
Виймайте форму з холодильника, на корж з печива розкладіть половину свіжих ягід малини, акуратно вилийте сирну масу на основу з ягодами та розподіліть рівномірно по всій поверхні.
Попередньо нагрійте духовку до 160 градусів. Поставте форму з чизкейком у духовку та випікайте протягом 45–50 хвилин або до того, щоб верх добре зарум’янився, а середина чизкейку має тремтіти як желе, але не бути рідкою.
Після випікання вимкніть духовку та дайте чизкейку вистояти у закритій духовці протягом 1 години.
Потім виймайте чизкейк з духовки та дайте йому повністю охолонути у кімнатній температурі. Прикрасіть вершками та залишками малини.
За необхідності охолодіть чизкейк у холодильнику протягом ще 2–3 годин або всієї ночі, щоб він став більш стійким.
Малинове пюре без цукру на зиму
В умовах, коли взимку можна залишитися без електрики, багато хто замислюється над тим, як зберегти та найкраще заготувати малину на зиму так, щоб вона максимально зберегла і колір, і смак, і аромат, і корисні властивості, та ще й щоб не витрачати додатково ані часу, ані грошей.
Знадобиться тільки свіжа малина.
Промийте малину під холодною проточною водою. Перекладіть у каструлю і розчавіть її за допомогою виделки або блендера.
Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, помішуючи, протягом 10–15 хвилин, доки малина не стане м’якою. За допомогою сита або блендера перетворіть малинову масу на пюре.
Розлийте малинове пюре у стерилізовані банки і закрийте кришками.
Стерилізуйте банки з малиновим пюре протягом 10–15 хвилин.
Зберігайте пюре в прохолодному і темному місці.
Малинове пюре без цукру можна використовувати для приготування десертів, соусів або просто як додаток до йогурту чи оладок.
Сушена малина
Сушена малина без цукру – це чудовий варіант зберігання малини, який дозволяє зберегти її смак та корисні властивості.
Знову ж таки знадобиться тільки свіжа малина та... ваш час. Промийте малину та дайте стекти воді. Розкладіть ягоди на плоскому лотку або декількох деках, покритих пергаментним папером.
Поставте лотки з малиною на сонце або в сушарку.
Дайте малині висохнути протягом 3-4 днів, періодично перевертаючи ягоди.
Після повного висихання зберігайте сушену малину в герметичній тарі в прохолодному і сухому місці.
Цей спосіб заготівлі малини дозволяє зберегти її природний смак і аромат без додавання цукру. Сушена малина може використовуватися як закуска, додаток до каш або випічки.
Раніше ми писали, як приготувати оригінальні страви з полуниці: суп та салат .
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Вишневі хвостики: цілющий скарб у відходах