Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі

23.03.2021 18:10 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
М’ясо, гриби і смачний соус – ось три складові ароматної і ситної страви. Не вірите? Спробуйте приготувати, впевнені, вам сподобається.

Знадобиться:
свинина – 500 г,
печериці – 300 г,
сметана 15 % – 350 г,
соняшникова олія – 1,5 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелена цибуля або свіжа зелень – для подачі.

Свинину помити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Печериці теж помити і порізати тонкими скибочками. На сковороді розігріти олію і спочатку обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки на сильному вогні, потім додати гриби, посолити і поперчити за смаком. Зменшивши вогонь наполовину, смажити свинину з грибами 8–10 хвилин, поки не випарується сік з грибів. Потім ще зменшити вогонь, додати сметану, перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 10–15, періодично помішуючи. Прибрати з вогню.

Подаючи на стіл, посипати м’ясо порізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню.