Універсальний маринад: консервуємо просто, без зайвої клопотнечі
Фото: starkon.city
Сезон заготівлі на зиму розпочався (молода морква, кабачки та й огірки вже просяться в банки), і господарки розшукують у своїх архівах рецепти овочевих маринадів.
Пропонуємо варіант, який годиться для будь-яких видів овочів і, головне, легко запам’ятовується, просто скажіть собі: «Маринуємо на один — два — три».
Тож на одну банку потрібно взяти 1 ложку солі, 2 ложки цукру і 3 ложки оцту. Яку ложку? На 3-літрову банку — столову; на 2-літрову — десертну; на 1-літрову — чайну.
Які спеції додавати? Гвоздику, лавровий лист, перець горошком — чорний і духмяний, часник, гіркий стручковий перець. Усе інше (нехай простять прихильники найточнішої рецептури!) — за смаком.
Консерви можна робити способом триразового заливання, а можна стерилізувати (тривалість, відповідно, 17, 14 і 10 хвилин).
Оперативні новини читайте в нашому Telegram
Підписуйтесь на Google News, щоб бути у курсі останніх новин.