Варення з кавунових кірок: оригінальний рецепт ласощів на зиму
Так, у кавуні можна використати навіть кірки. Головне, знати декілька нескладних хитрощів – і смачні ласощі на зиму готові! Варення з кавунових кірок можна готувати з додаванням лайма, лимона, імбиру, апельсина, гвоздики – тут є простір для фантазії та експериментів. Ми надамо «базовий» рецепт.
Цей рецепт стане у пригоді, якщо частина кавунів під час прибирання баштану виявилась не дуже смачною.
Знадобляться:
- 1 кг підготовлених кавунових кірок
- вода
- 1 кг цукру
- гвоздика за смаком
- 1 апельсин
Ретельно вимийте кавунові кірки та очистіть їх від зовнішньої зеленої шкірки – це краще зробити овочечисткою. Потрібно взяти лише білі частини кірки, але можна залишити трохи рожевої м’якоті.
Наріжте кірки на невеликі шматки і повністю залийте водою. Каструлю краще вибрати з товстим дном.
Варіть кавунові кірки на мінімальному вогні протягом 1 години. Після цього відкиньте кірки кавуна на друшляк.
Воду, в якій варилися кірки, замініть на нову в тій же кількості та розчиніть у ній цукор.
Тільки після цього можна додавати кавунові кірки та гвоздику.
Цю суміш доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Бажано залишити варення з кавунових кірок у спокої мінімум на 8 годин, а краще – на ніч.
Після цього варіть кавунові кірки ще годину.
Коли варення буде майже готове, додайте сік апельсина і приберіть гвоздику.
Якщо консистенція здається занадто в’язкою, влийте ще трохи води і проваріть варення ще 10–15 хвилин.
Пробуйте шматочок кірки на смак: вони повинні бути солодкими та м’якими.
Розлийте у стерилізовані банки та закатайте.
Раніше ми писали про те, як використати некондиція для приготування варення з моркви на зиму.
Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.