Як правильно зберігати сухофрукти
Ідеальне зберігання сухофруктів — у прохолоді, за температури близько +10 °С, такий режим не дає розмножуватися теплолюбним комахам-шкідникам і починатися гниттю. Треба розсипати припасене в бавовняні мішечки та підвісити їх у найбільш темному місці прохолодної кімнати.
Але якщо забезпечити низьку температуру для зберігання неможливо, то найкращим варіантом у цьому разі буде зберігання сухофруктів у кухонній шафі у скляних банках або бляшанках з щільно закрученими кришками. Такий посуд не повинен мати отворів і щілин, через які можуть проникнути шкідники. Поруч з баночками бажано поставити сільничку, тому що сіль поглинає вологу, тому можна буде не турбуватися стосовно додаткового захисту від гнилі та цвілі.
Якщо все ж таки комахи дісталися запасів, необхідно прожарити сухофрукти в духовці або виставити кориснїх на сильний мороз. Основна маса комах гине за температури вище за +60 °C і нижче
від –20 °C.
А от у тому разі, коли зараження сухофруктів комахами занадто велике, доведеться попросту розпрощатися з усіма запасами. Інакше під загрозою можуть опинитися інші харчові продукти, надто крупи.