Як заморозити болгарський перець на зиму
Спочатку потрібно овочі підготувати. Для цього перець слід помити, вирізати серцевину з насінням і прожилки всередині стручків — це треба, щоб в подальшому страва не гірчила. Ще раз промити стручки і просушити. Тепер перець готовий для замороження.
Спосіб перший — цілком
Це найпростіший спосіб замороження перцю. Підготовлений цілий перець потрібно просто скласти один в один, сформувавши «пірамідку», а щоб він не злипався між собою, кожен стручок необхідно обгорнути в невеликий шматочок целофану. Для цього можна розрізати пакувальний пакет на кілька частин розміром приблизно по 10 сантиметрів на кожну сторону. Пірамідку з перцю укласти в пакет для заморожування, по максимуму випустивши з нього все повітря, і помістити в морозильну камеру. Такі перчики можна використовувати для фарширування.
Спосіб другий — кубиками або смужками
фото alternative-medicina.ru
Підготовлений перець спочатку розрізати уздовж навпіл, потім кожну половинку розрізати уздовж ще раз. Тепер потрібно скибочки перцю нарізати поперек тонкими смужками або кубиками. Шматочки перцю покласти в пакет для заморожування і помістити в морозилку. Через пару годин краще струсити пакет, щоб злегка підморожені овочі розклеїлись і могли відділятися один від одного.
Спосіб третій — замороження печеного перцю
фото povarenok.ru
Стручки перцю помити, не видаляючи плодоніжки з насінням. Потім укласти їх на деко, змащене олією, і поставити в духову шафу приблизно на 40 хвилин. Як тільки овочі зарум’яняться, дістати, скласти в каструлю і щільно закрити кришкою на 15 хвилин. Після цього, тримаючи стручки за плодоніжки, зняти шкірку і вичистити всю серцевину. Такі перці дуже ароматні і смачні, тому, очищуючи їх, необхідно постаратися зберегти сік, який буде з них виділятися. Потім вичищені перці порізати невеликими шматочками, розкласти по контейнерах, залити соком і прибрати в морозилку. Такий заморожений перець ідеально підійде для салатів.