YouTube-канал – відмінний спосіб поєднати захоплення з прибутком

Promo
16.09.2022 11:20 Корисно
Відеохостинг Ютуб – це не тільки можливість дивитися цікаві відео і фільми, а й заробляти, створивши власний канал. Обравши цікаву тематику та пропонуючи глядачам корисний матеріал, можна монетизувати свою діяльність.

YouTube-канал як спосіб отримання прибутку

Соціальний відеохостинг YouTube – величезна мережа, що багато років не втрачає популярності. Її користувацька аудиторія постійно збільшується, що не дивно: люди, що відвідують Інтернет та шукають у ньому відповіді на свої запитання, поради або просто цікавий контент, перш за все звертаються до Ютубу. На майданчику можна повністю безкоштовно дивитися тематичні відео, розважальні ролики та фільми. А також знаходити вельми корисну інформацію, щоб дізнаватися чогось нового, набувати тих чи інших навичок, вирішувати певні проблеми. Високий попит хостингу дозволяє використовувати його для додаткового заробітку, створивши на платформі власний канал.

Із чого починати

Звісно, одразу заробляти великі гроші не вийде: прийдеться попрацювати. Перш за все слід визначитися з темою: чи то буде РМ Казино, уроки іноземної мови, технічні поради, пригоди та подорожі, психологія тощо. Тематика може бути будь-якою. Якщо питання вирішено, слід створити канал, що дуже легко зробити:

  1. Відкрити YouTube та зареєструватися.
  2. Натиснути кнопку «Створити канал» у профілі.
  3. Підтвердити створення каналу у діалоговому вікні.

Після цих дій можна приступати до пошуку контенту, що його буде викладено в каналі. Інформація має бути цікавою, корисною, зрозуміло поданою. Адже головна ціль – заполучити якомога більше передплатників, переглядів та лайків. Від їх кількості залежить прибуток. Причому від одного ролика можна отримувати гроші протягом тривалого часу.

Як отримувати гроші

Власник каналу, який має певну кількість переглядів/передплатників, отримує доступ до партнерської програми. Учасники останньої можуть монетизувати свій канал такими способами:

  1. Реклама. Дохід від рекламних об’яв, що інтегруються у відео.
  2. Спонсорство. Активується відповідною функцією, що пропонує бонуси глядачам за щомісячну передплату.
  3. Вітрина. Додається до каналу та дозволяє користувачам купувати товари з символікою власника безпосередньо на сторінці відеоролика.
  4. Чати та стікери. Функції дозволяють під час перегляду онлайн трансляцій робити свої повідомлення в чаті більш помітними, наприклад додавати до них анімаційні ефекти.
  5. Ютуб Преміум. Отримання частини прибутку, коли передплатники передивляються відео.

Слід пам’ятати, що прибуток, отриманий на Ютуб, може оподатковуватися. Окрім того, до учасників партнерської програми пред'являються вельми жорсткі вимоги, зокрема регулярні перевірки відповідності контенту правилам хостингу. Саме тому багато власників воліють залишатися самостійними й отримувати бонуси за створення невеликих відеороликів від фонду YouTube Shorts.

Так чи інакше, а заробляти на Ютубі цілком реально. Це відмінний спосіб поєднати захоплення з прибутком.