Закусочні бутерброди: зі шпротами,оселедцем і крабовими палочками
Бутерброди «Пальчики оближеш» з оселедцем і морквою
Знадобляться:
батон або багет – 1 шт.,
філе оселедця – 2 шт.,
морква (середня) – 1 шт.,
вершкове масло – 50 г,
плавлений сирок – 2 шт.,
солоні огірки – 2–3 шт.
фото 1000.menu
Моркву почистити й відварити до готовності. Солоні огірки порізати невеликими кружечками або напівкружечками. Готове філе оселедця порізати дуже маленькими кубиками, викласти в миску. Плавлений сирок (попередньо, за 20 хвилин до приготування, покласти в морозилку) теж порізати маленькими кубиками (щоб сирок не прилипав до леза, ніж змочувати в холодній воді). Порізані сирки додати до оселедця. Зварену й остиглу моркву теж порізати дрібними кубиками, відправити в миску до решти продуктів. Вершкове масло трохи розтопити, перекласти в ту ж миску, що й інші інгредієнти, ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 15–20 хвилин. Батон або багет порізати на порційні шматочки товщиною приблизно 1 см, зверху акуратно розкласти оселедцево-морквяну масу і прикрасити скибочками солоних огірків.
Бутерброди зі шпротами й солоним огірком
Знадобляться:
батон білий – 1 шт.,
шпроти – 1 бляшанка,
солоні огірки – 3 шт.,
майонез – 150 г,
часник – 3 зубчики,
кріп – кілька гілочок,
олія – для смаження.
фото 1000.menu
Батон (бажано вчорашньої свіжості) порізати на скибочки товщиною приблизно 1,5 см. Розігріти на сковороді олію, обсмажити в ній хліб з обох боків до рум’яної скоринки. Викласти підсмажений хліб на паперові рушники, щоб всотався зайвий жир. Огірки порізати тонкими пластинками. Приготувати соус: зелень і часник дрібно порубати й перемішати з майонезом. Потім кожну скибочку намазати соусом, зверху вздовж покласти 1–2 шпротини і пластинку огірка. Зверху додатково можна посипати порізаним кропом.
Бутерброди з паштетом зі шпротів
Знадобляться:
батон – 1 шт.,
шпроти – 1 бляшанка,
твердий сир – 20 г,
майонез – 3–4 ст. л.,
часник – 3–4 зубчики,
помідори – 2–3 шт.,
олія – для смаження.
фото 1000.menu
Батон порізати тонкими скибочками й обсмажити на невеликій кількості олії з обох боків до зарум’янювання, викласти на паперові рушники, щоб всотався зайвий жир. За допомогою блендера або міксера збити разом майонез, шпроти, порізаний часник і натертий на дрібній тертці сир. Узагалі кількість продуктів для паштету можна регулювати за смаком: більше чи менше часнику, майонезу або сиру. Помідори помити й порізати кружальцями або скибочками. Кожну скибочку батона намазати густо паштетом, зверху покласти часточку помідора. За бажанням бутерброд можна прикрасити гілочкою зелені.
Бутерброди з крабовими паличками
Знадобляться:
батон – 1 шт.,
крабові палички – 100 г,
огірок (свіжий або солоний) – 1 шт.,
сирок плавлений – 1–2 шт.,
майонез – 3 ст. л.,
масло вершкове – 10 г,
кріп – 2 гілочки,
сіль – за смаком.
фото russianfood.com
Огірок помити й порізати маленькими кубиками (шкірку не зрізати), перекласти в миску. Крабові палички дрібно порізати й додати до огірка. Плавлений сирок заздалегідь покласти в морозилку на 15–20 хвилин, потім натерти на грубій тертці, теж перекласти в миску, туди ж відправити і дрібно порізану зелень. Якщо огірок свіжий, додати сіль за смаком, заправити майонезом і перемішати. Батон порізати скибочками завтовшки приблизно 1–1,5 см. На сковороді розігріти вершкове масло і трохи підсушити на ньому порізаний батон. Потім на кожну скибочку викласти приготовану масу, зверху додатково можна прикрасити гілочкою кропу.
Закусочні бутерброди з оселедцем на чорному хлібі
Знадобляться:
чорний хліб – 200 г,
вершкове масло – 40 г,
томатна паста – 5–10 г,
яйця – 2–3 шт.,
філе оселедця – 1–2 шт.,
цибуля ріпчаста (звичайна, біла або червона) – 1 шт.
фото eda-recepty.com
Яйця відварити, остудити, почистити й порізати на кружальця, цибулю почистити і дрібно порізати. Хліб порізати на порційні шматки товщиною приблизно 1–1,5 см. Вершкове масло змішати з томатною пастою або з кетчупом (виходить томатне масло, яке можна використовувати для приготування взагалі будь-яких бутербродів — і повсякденних, і святкових). Філе оселедця порізати невеликими скибочками. Потім кожний шматок хліба спочатку намазати томатним маслом, на нього в центрі покласти яєчне кружальце, з одного боку бутерброд посипати порізаною цибулею, з іншого — покласти шматочок оселедця. Так вчинити з кожним шматочком хліба. Викласти бутерброди на блюдо й поставити в холодильник перед подачею хвилин на 15–20.