alyona alyona та Jerry Heil назвали свій ТОП-3 Євробачення всіх часів

Promo
21.06.2024 16:28 Культура

Учасниці Євробачення, які здобули бронзу для України у 2024 році, розповіли про улюблені пісні від інших номінантів найбільшого пісенного конкурсу Європи. До списку ввійшли як свіжі треки, які стали вірусними лише кілька років тому, так і давні композиції, які вподобала публіка в минулому десятилітті, повідомляє Meta.ua

Популярна вокалістка Jerry Heil та реперша alyona alyona (Олена Савраненко) стали одними з фаворитів міжнародної публіки, записавши спільну пісню «Teresa & Maria» для участі у фіналі Eurovision 2024. За кілька днів трек зібрав тисячі прослуховувань на Deezer та Spotify, в артисток на церемонії нацвідбору з'явилося багато позитивних коментарів від глядачів з усього світу.

Як повідомляють новини шоу бізнесу, кілька днів тому на каналі «Євробачення» у YouTube вийшов ролик з українськими виконавцями, де вони розповідають про найкращі на їх погляд композиції за всю історію конкурсу. Нижче наведено їх список:

Lena – Satellite

Пісня від німецької співачки Lena була представлена ​​публіці 2010 року. Її текст розповідає історію про дівчину, яка по вуха закохана в молоду людину, яка ігнорує її почуття. Jerry Heil назвала композицію «щирою та емоційною» – дійсно, попри легку мелодію, що запам'ятовується, слова треку описують головну героїню як «одиноку мандрівницю», не здатну протягнути й хвилини без уваги від її коханого. Також, за словами композитора, у тексті йдеться про «всі незбагнені речі, які роблять дівчата, коли закохуються». 

Джамала – 1944 рік

В інтерв'ю артистки заявили, що балада в жанрі ритм-енд-блюз від Джамали здатна розповісти про важливу сторінку в українській історії, про яку неможливо мовчати. 

Композиція, яка принесла Україні перемогу на «Євробаченні» у 2016 році, присвячена трагічним подіям, пережитим кримськотатарським народом близько 80 років тому. У приспіві звучать слова з «Ey, güzel Qırım» – народної кримськотатарської пісні. На 61-й церемонії пісенного конкурсу цей трек набрав 534 бали в загальній сумі. Крім того, Джамала планує випустити іншу версію свого хіта з текстом українською мовою – він матиме назву «Душі».

Måneskin – Zitti e Buoni

Пісня від італійського рок-гурту, переможниця 2021 року, здобула визнання публіки по всьому світу, а також запам'яталася Jerry Heil своїм «драйвом та енергією». Своєю чергою, alyona alyona оцінила її «бунтарський дух».

Після офіційного релізу композиція розмістилася на перших позиціях музичних чартів практично всіх країн Європи. Крім того, вона потрапила на 10-те місце у рейтингу Billboard – всесвітньо відомого американського чарту.

Текст присвячений старшому поколінню, не здатному виявити розуміння до молоді: пісня є закликом бути самим собою і не опускати руки в юному віці, наперекір засудженню з боку оточення.