Пісня «Куп’янськ нескорений» здобула призове місце на Міжнародному фестивалі

04.06.2024 18:10 Культура

У I Міжнародному фестивалі-конкурсі «Мистецькі промені України» взяв участь дует у складі Любові Малярської та Михайла Гуцалюка з піснею «Куп’янськ нескорений». Виконавці посіли перше місце в номінації аудіовізуальне мистецтво.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Куп'янськ.City.

У рамках святкування Дня Європи Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького разом із Культурно-просвітницькою асоціацією «Mist-II Ponte» та міжнародним фондом Івана Франка заснували та організували І Міжнародний фестиваль-конкурс «Мистецькі промені України».

Міжнародний фестиваль-конкурс «Мистецькі промені України» проходив в онлайн-режимі з 3 квітня 2024 року по 21 травня 2024 року. Усього було подано 292 заявки.

Серед них під номером 52 подав заявку дует у складі Любові Малярської та Михайла Гуцалюка з міста Монастирськ Тернопільської області. Вони посіли 1 місце у номінації аудіовізуальне мистецтво, професіонали, VI вікова аудиторія з піснею «Куп’янськ нескорений». Авторкою пісні «Куп’янськ нескорений» є корінна жителька Петропавлівської громади Ольга Козир. Музику написав житель Кіндрашівської громади Ігор Гура. 

Нагадаємо, що у селі Городнє Краснокутської громади розташована архітектурна пам’ятка «Співочі тераси». Наразі вона повністю не досліджена.

Також, український боксер Олександр Усик зніметься у голлівудському біографічному фільмі про колишню зірку UFC Марка Керра «Машина, що трощить». 

Автор: Валерія Ткаленко