Учасник “МастерШеф” видав секрет улюбленого рецепта Аль Капоне
– В Аль Капоне було своє кафе у Нью-Йорку, і туди він приходив щодня снідати, замовляв панакоту і згадував свою маму, – розповів учасник другого сезону “МастерШеф” Іван Трушкін.
Для класичної панакоти потрібно підігріти на вогні 30 % вершки. Причому важливо, щоб вони не закипіли. У іншу каструлю вичавлюємо апельсиновий сік, додаємо подрібнений мигдаль, цукор і варимо всю цю суміш. Важливо, щоб сироп був рідким. Ним поливаємо підігріті вершки і додаємо туди терту цедру.
Окремо розводимо желатин (на літр вершків потрібно 15 г желатину). Його треба розвести у теплій воді і ввести у вершки із сиропом.
– Усю суміш треба розлити по креманках, посипати зверху цедрою і поставити у холодильник годин на п’ять. Щоб подати панакоту на красивих тарілках, креманку з десертом треба опустити у теплу воду. Суміш відстане від стінок, і її можна буде перевернути на тарілку, – поділився тонкощами процесу Іван Трушкін. – За бажанням також можна ще уварити апельсиновий сік із цукром і полити ним (охолодженим) десерт, коли подаватимете.
Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” №155 від 28.12.2013