«Веселку на Салтівці» відзначили премією Мінкульту

21.02.2024 15:20 Культура
Зображення: kharkiv.internet-bilet.ua Зображення: kharkiv.internet-bilet.ua

Незалежний харківський режисер Артем Вусик – лауреат премії імені Леся Курбаса у 2024 році.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти. 

У Держагентстві відбулось засідання Комітету з присудження премії імені Леся Курбаса, де був обраний лауреат цього року, а саме режисер Артем Вусик за постановку вистави-концерту «Веселка на Салтівці», прем’єра якої відбулась у листопаді 2023 року. 

– Нещодавно в Держмистецтві відбулось засідання Комітету з присудження премії, на якому і було обрано цьогорічного лауреата. Члени Комітету після довгих дискусій, шляхом відкритого голосування, визначили лауреатом премії українського режисера Артема Вусика,  – сказано у повідомленні Держагентства. 

Артем Вусик – засновник театру «Нафта», який позиціонує себе як альтернативний незалежний у Харкові. 

У театрі «Веселку на Салтівці» називають «моновистава в жанрі музичної сюрреалістичної трагікомедії». Режисер, актор і автор сценарію – Артем Вусик. 

– Вистава «Веселка на Салтівці» – наша спроба повернути промені радості в місце, яке все ще загоює рани від війни, – пишуть на сайті театру «Нафта».

 

«Веселка на Салтівці». Моновистава в жанрі музичної сюрреалістичної трагікомедії/ Фото: театр «Нафта». 

Премія імені Леся Курбаса заснована 1995 року Міністерством культури і Спілкою театральних діячів України і присуджується щорічно представникам театрального мистецтва. Організаційно-методичний супровід присудження премії здійснює Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти. 

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що засновник і режисер харківського театру «Нафта» Артем Вусик став одним із 17 претендентів на здобуття театральної премії імені Леся Курбаса.