Гвардійці показали, як знищили на Харківщині російський ЗРК «Тор» (відео)

Скрін з відео Скрін з відео

Групою аеророзвідки підрозділів 107-ї ОБр ТРО на Куп’янському напрямку був виявлений зенітно-ракетний комплекс «Тор» російських окупантів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Враховуючи важливість поміченої цілі, побратими із ЗСУ відразу передали координати екіпажам ударних БпЛА 5-ї бригади Національної гвардії України. 

Екіпаж «Стрікс» Слобожанських гвардійців професійно та філігранно виконав поставлену задачу – ціль була уражена разом з боєкомплектом та екіпажем за допомогою лише одного дрона-камікадзе з комулятивним зарядом.

Довідка: ЗРК «Тор» – радянський та російський тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Він може одночасно уражати до чотирьох цілей на відстані до 16 кілометрів і на висоті до 10 кілометрів. Боєкомплект однієї пускової установки складає 16 ракет. Самохідна пускова установка комплексу здатна працювати автономно, самостійно виявляючи ціль та уражаючи її. Екіпаж машини складається з трьох осіб.

Нагадаємо, на початку вересня на Куп’янському напрямку бійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ знищили наявний склад боєкомплекту та живу силу противника.

Раніше на Харківському напрямку бійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ вразили автомобіль росіян. Відбулася детонація та пожежа, яку ворог не міг загасити протягом понад годину.