Харківські нацгвардійці знайшли велику схованку з артилерійським порохом (фото)

Артилерійський (трубчастий) порох / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ Артилерійський (трубчастий) порох / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

В Ізюмському районі Харківської області під час перевірки двох домоволодінь службові собаки 5-ї Слобожанської бригади НГУ виявили майже 100 кг артилерійського пороху. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду.

Як зазначив начальник кінологічної служби бригади на позивний К-9, артилерійський, або як його ще називають «трубчастий порох» є дуже небезпечним   це видовжені палички, схожі на бенгальський вогник, які використовуються для відстрілу артилерійських снарядів.

На відкритому повітрі пороховий заряд горить контрольовано через малий тиск. Однак у закритому просторі є вибухонебезпечним. Використання навіть двох одиниць може призвести до детонації через стрімке виділення теплової енергії та газоподібних продуктів, пояснив офіцер.

За словами нацгвардійця, це найбільша партія, яка була виявлена кінологами протягом цього року.

Раніше ми розповідали про кінологічну пару 5-ї Слобожанської бригади офіцера Нацгвардії Дмитра Кириченка та службового собаки Ірбіса, який двічі запобігав ввезенню до Харкова зброї та вибухівки.

А також про пухнасту гвардійку Мальту. Собака викрила водія, який намагався провезти до Харкова цілу низку боєприпасів: гранати, запали, набої, тротилові шашки та багато іншого.