На Харківщині мінна небезпека залишається дуже високою: за тиждень загинула одна людина

Розмінування Харківщини, фото ілюстративне / фото: ДСНС Розмінування Харківщини, фото ілюстративне / фото: ДСНС

Минулого тижня у Харківській області одна людина загинула внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 21 жовтня розповів речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

- За тиждень зафіксовано один випадок підриву на вибухонебезпечному предметі, внаслідок якого загинула людина. 17 жовтня 44-річний чоловік загинув, натрапивши на вибухонебезпечний предмет. Це сталося поблизу селища Васищеве Безлюдівської громади. Усі обставини цієї події встановлюють правоохоронці, - розповів Євген Василенко.

Він вчергове звернувся до всіх мешканців Харківської області та попередив про високу мінну небезпеку на деокупованих територіях, а також на тих, де велися активні бойові дії. Тому помітивши будь-який підозрілий предмет, або предмет, схожий на вибухонебезпечний, негайно треба зателефонувати за номерами 101, 102 або 112.

За словами Євгена Василенко, зараз у Харківській області працюють 39 піротехнічних розрахунків, 211 саперів та 95 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 11 машин механізованого розмінування. Минулого тижня сапери ДСНС виявили та знешкодили 485 ворожих боєприпасів.

Нагадаємо, 12 жовтня у полі поблизу села Василівка Барвінківської громади Харківської області трактор підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Раніше ми писали, де на Харківщині можуть ховатися російські «розтяжки» та мінні пастки