На Харківщині противник розширив зону активних бойових дій – Сирський

Олександр Сирський на Харківщині / Фото: Генштаб ЗСУ Олександр Сирський на Харківщині / Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити ЗСУ задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Як передає «Слобідський край», про це доповів Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський, який уже кілька днів працює у Харківській області.

За словами Олександра Сирського, основні зусилля росіяни зосередили на напрямку Стрілеча – Липці та на захопленні Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил українських військ.

Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак йому не вдалось прорвати нашу оборону. Втім ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої, і ворог до цього готується, – сказав він.

Головнокомандувач працював у всіх бригадах, які ведуть бойові дії в Харківській області, був в одному з батальйонів, який боронить Вовчанськ. Об’їхав та перевірив усі частини, які готуються до оборони на Сумському напрямку.

Також Олександр Сирський зазначив, що керівництво обласних військових адміністрацій, харків’яни та жителі області допомагають Силам оборони усім чим можуть.

Сирський у Харківській області

Олександр Сирський у Харківській області, травень 2024 року / Фото: Генштаб ЗСУ

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, станом на 10:30 17 травня на Харківському напрямку триває одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

Ситуація в населеному пункті Вовчанськ – контрольована. Тривають заходи з посилення наших оборонних позицій та покращення тактичного положення на окремих напрямках

На Куп’янському напрямку тривають дві атаки противника на напрямках Крохмальне – Берестове та Коломийчиха – М’ясожарівка. Ситуація контрольована. Нашими військами ведуться штурмові дії з метою покращення тактичного положення в напрямку Синьківка-Вільшана.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 16 травня провів у Харкові засідання Ставки Верховного головнокомандувача.