На Харківщині тривають бойові зіткнення з ворогом: ситуація на 24 вересня

Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ

Що відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківської області та яка ситуація станом на ранок 24 вересня.

Про ситуацію на ліні зіткнення у Харківській області «Слобідський край» пише з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ, начальника ХОВА Олега Синєгубова та начальника Харківського військового гарнізону Сергія Мельника.

На Харківському напрямку росіяни два рази штурмували позиції ЗСУ в районах населених пунктів Липці та Тихе.

- На Харківському напрямку рашисти атакували українські позиції в районі Тихого та Липців, але марно. Втрати ворога склали – понад 50 окупантів вбитими та пораненими, 13 артсистем, танк та автомобільна техніка, - повідомив Сергій Мельник.

На Куп’янському напрямку минулої доби сталося 7 бойових зіткнень в районах Глушківки, Кучерівки, Колісниківки та Стельмахівки.

- На Куп’янському напрямку ситуація продовжує бути важкою. Тим не менш, Сили оборони загальну обстановку тримають під контролем, завдаючи ворогу істотних втрат у живій силі та техніці, - наголосив Сергій Мельник.

Нагадаємо, з 10 травня по 21 вересня на Харківському напрямку було ліквідовано 16 384 військовослужбовці рф, з яких 5 426 — безповоротно, а 10 958 – санітарні втрати.