На Харківщині викрили колишнього посадовця, який працював в окупаційній адміністрації

Працював в окупаційній адміністрації / Фото: СБУ Працював в окупаційній адміністрації / Фото: СБУ

Колишній завідувач сектором культури та туризму Старосалтівської селищної ради Вовчанського району Харківської області перейшов на бік ворога і отримав фейкову посаду у незаконних органах окупаційної влади.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на рачника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За словами Владислава Абдули, у червні 2022 року чоловік добровільно уклав «трудовий договір» з окупантами та став виконуючим обов'язки голови так званої «военно-гражданской администрации Волчанского района» з питань економіки та фінансів. Йому довірили перевіряти підприємства з метою подальшої організації їх роботи у співпраці з державою-агресором.

Крім цього, колаборант вирішував питання, пов’язані з веденням бюджету окупаційної адміністрації. До цих обов’язків входило: своєчасне отримання грошового забезпечення для функціонування незаконної адміністрації, організація ведення бухгалтерського обліку підлеглими співробітниками, а також виплати заробітної платні у російських рублях.

Як повідомили у Харківській обласній пркоуратурі, свої обов’язки зрадник виконував до вересня 2022 року. Напередодні деокупації зрадник разом з російськими військами втік з Вовчанська і наразі переховується на непідконтрольній території України. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Зраднику заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану колабораційна діяльність. За такі злочини йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові СБУ викрила 42-річного чоловіка, якого російська спецслужба знайшла через його антиукраїнські дописи у Telegram-чатах.

Нагадаємо також, що 5 років за ґратами проведе харків'янка, яка «зливала» дислокацію підрозділів Сил оборони та заперечувала збройну агресію рф проти України.