На Харківщині внаслідок прямого влучання КАБ у будинок загинула жінка

Наслідки ворожих ударів по Харківщині / фото: Харківська обласна прокуратура Наслідки ворожих ударів по Харківщині / фото: Харківська обласна прокуратура

27 липня росіяни обстрілювали Харківську область з артилерії, авіації, застосовували дрони. Внаслідок ударів одна людина загинула, одна отримала поранення.

Про наслідки обстрілів Харківської області у ранкових зведеннях 28 липня доповіли начальник ХОВА Олег Синєгубов, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко та начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник, передає «Слобідський край».

Упродовж доби росіяни завдавали авіаційних ударів по районах Липців, Вовчанська та Богуславки. Також під обстрілами ворожої артилерії, РСЗВ та мінометів перебували Кругляківка, Івашки та інші прифронтові населені пункти.

28 липня 05:40 – село Богуславка Борівської громади. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено приміщення сільгосппідприємства.

22:30 – у селищі Малинівка внаслідок обстрілу частково зруйнована виробнича будівля.

17:10 – у селі Москалівка Старосалтівської громади внаслідок удару КАБ пошкоджено 4 будинки, господарчі споруди, автомобіль. Загинула 71-річна жінка.

17:25  – у селі Кругляківка Курилівської громади внаслідок обстрілу з РСЗВ зруйновано приватний будинок. Поранено 54-річного чоловіка, стан важкий.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з початку реалізації програми «єВідновлення» у Харківській області було подано 37 146 заяв для отримання грошової допомоги. Найбільше заяв подали мешканці Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів області.