На Харківщині за добу зафіксовано понад 30 «прильотів»: які наслідки

Рятувальники ліквідували наслідки ворожих обстрілів / Фото: ДСНС Рятувальники ліквідували наслідки ворожих обстрілів / Фото: ДСНС

Окупанти цілодобово обстрілюють Харківську область з авіації, РСЗВ та артилерії. 25 липня правоохоронці, криміналісти та вибухотехніки провели 31 огляд місць подій.

Про наслідки обстрілів Харківської області у ранкових зведеннях 26 липня доповіли начальник ХОВА Олег Синєгубов, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко та начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник, передає «Слобідський край».

За добу слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо 13 кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією рф.

Упродовж доби ціллю авіації окупантів були райони населених пунктів Веселе, Липці, Питомник, Руська Лозова, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Приколотне, Куп’янськ-Вузловий та Пристін

Хронологія обстрілів

18:24 – у селі Кирилівка Старосалтівської громади внаслідок обстрілу горів дах сільського клубу. Постраждала жінка 48 років.

18:05 – у селі Волохівське Вовчанської громади після обстрілу загорівся приватний будинок. Постраждав 43-річний чоловік.

17:25 – у селі Пристін Куп’янської громади снаряд потрапив у землю між двома багатоквартирними будинками. Постраждали жінка 69 років, двоє чоловіків 71 рік та 72 роки.

13:10 у селі Волохівське Вовчанської громади внаслідок обстрілу горів приватний будинок.

13:00 – внаслідок обстрілу з РСЗВ села Курилівка постраждала 80-річна жінка.

12:05 – у селі Курилівка внаслідок влучання ворожого снаряда почалася пожежа у 3-поверховій приватній будівлі.

10:40 – окупанти скинули КАБ на село Руська Лозова Дергачівської громади, пошкоджено 5 приватних будинків, постраждали чоловік 44 років, жінка 69 років.

У пресслужбі ГУ ДСНС України в Харківській області повідомили, що за добу рятувальники ліквідували 7 пожеж, які виникли через ворожі обстріли в Чугуївському та Куп'янському районах області.

Нагадаємо, у Харківській області з Борівської, Вовчанської та Кіндрашівської громади у безпечні місця вивезли 104 дитини з батьками.