На Харківщині за тиждень на вибухівці підірвалися троє людей

Сапери розміновують поле на Харківщині / Фото: ДСНС Сапери розміновують поле на Харківщині / Фото: ДСНС

У Харківській області мінна небезпека залишається високою. Минулого тижня троє цивільних чоловіків отримали поранення, підірвавсь на вибухонебезпечних предметах.

Як передає «Слобідський край», про це 7 жовтня повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

За словами Артема Астахова, зараз у Харківській області працює 39 піротехнічних розрахунків - це 216 саперів 99 одиниць техніки зведеного загону ДСНС у тому числі 12 машин механізованого розмінування. За тиждень сапери здійснили 299 залучень та знешкодили 588 ворожих боєприпасів 

Також він повідомив про три випадки підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

  • 30 вересня в полі поблизу села Вірнопілля Оскільської громади 31-річний чоловік наступив на невідомий вибухонебезпечний предмет, за попередніми даними це була міна «Пелюсток». Внаслідок вибуху він отримав травму та був госпіталізований до Харківської обласної клінічної лікарні 
  • 2 жовтня в селі Нікополь Барвінківської громади під час робіт на власному городі 52-річний чоловік натрапив на невідомий вибухонебезпечний предмет який здетонував. Чоловіка госпіталізовано до лікарні.
  • 2 жовтня на території Оскільської громади у полі між селами Довгеньке та Яремівка 50-річний працівник Харківобленерго від вибуху невідомого предмету отримав поранення та був госпіталізований до лікарні.

Артем Астахов вчергове звернувся з проханням до мешканців Харківської області, особливо деокупованих територій,  дотримуватися правил безпеки при виявленні невідомих предметів, пересуватися лише перевіреними дорогами і не заходити у ліси та лісосмуги.