На Харківщині за тиждень на ворожих мінах підірвалися дві людини

Розмінування Харківщини / Фото: ДСНС Розмінування Харківщини / Фото: ДСНС

У Харківській області за тиждень сапери ДСНС здійснили 273 залучення, було виявлено та знешкоджено 492 одиниці ворожих боєприпасів.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 22 липня розповів речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За словами Євгена Василенка, наразі на території Харківської області працюють 38 піротехнічних розрахунків, 204 сапери та 97 одиниць техніки, з яких 13 – це машини механізованого розмінування.

За минулий тиждень стався один випадок підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах. У результаті 2 людини постраждало. Подія сталася 15 липня у місті Вовчанськ. Двоє чоловіків 1973 та 1968 років народження підірвалися на невідомому вибухонебезпечному предметі. Усі обставини зараз установлюються

– Хочемо звернутися до всіх мешканців Харківської області, зокрема до мешканців, які проживають на деокупованій території, про високу мінну небезпеку. Помітивши будь який підозрілий предмет або предмет, схожий на вибухонебезпечний, треба негайно телефонувати за номерами 101, 102 або 112, – наголосив Євген Василенко.  

Нагадаємо, 7 липня біля 17-го міського кладовища на ґрунтовій дорозі у лісі в бік села Циркуни Харківського району внаслідок підриву машини на міні загинули 44-річний і 53-річний чоловіки, 64-річна жінка, 5-річний хлопчик, двомісячна дівчинка та їх 25-річна мати.

Нагадаємо також, що у Харківській області розмінування потребують ще понад 7 тисяч кілометрів трас ліній електропередачі.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram