На Харківщині за тиждень сталося два підриви цивільних на мінах: є загиблий та поранені

Небезпечні ділянки обов’язково маркуються знаками мінної небезпеки / Фото: ДСНС Небезпечні ділянки обов’язково маркуються знаками мінної небезпеки / Фото: ДСНС

У Харківській області за тиждень, що минув, через підриви на ворожих мінах одна людина загинула, шестеро поранено.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 15 липня розповів речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За його словами, за тиждень з 8 по 14 липня в області сталося два випадки підриву цивільних на ворожих боєприпасах у селі Стариця Вовчанської громади та в Куп’янську. 

12 липня під час самостійної евакуації лісосмугою неподалік села Стариця Вовчанської громади підірвалася група цивільних, загалом постраждало 6 осіб: у 3 людей була гостра реакція на стрес, три людини отримали вибухові поранення.

14 липня надійшло повідомлення про нещасний випадок, який стався на території приватного домоволодіння у Куп’янську. Там унаслідок вибуху невідомого вибухонебезпечного предмета загинув 43-річний чоловік.

Євген Василенко підкреслив, що мінна небезпека в області залишається високою. Лише за минулий тиждень сапери ДСНС виявили та знешкодили 457 одиниць мін і боєприпасів.

– Хочемо звернутися до всіх мешканців, зокрема, деокупованих територій. Зберігається висока мінна небезпека. Помітивши будь який підозрілий предмет, треба негайно телефонувати за номером 101, 102 або 112, – наголосив він.  

Наразі на Харківщині працюють сапери зведеного загону ДСНС, загалом 40 піротехнічних розрахунків, 202 сапери та 97 одиниць техніки, в тому числі 13 машин механізованого розмінування. За тиждень сапери здійснили 273 залучення.

Нагадаємо, 7 липня біля 17-го міського кладовища на ґрунтовій дорозі у лісі в бік села Циркуни Харківського району внаслідок підриву машини на міні загинули 44-річний і 53-річний чоловіки, 64-річна жінка, 5-річний хлопчик, двомісячна дівчинка та їх 25-річна мати.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram