На Харківщині за тиждень сталося три випадки підриву на мінах: є загиблі та поранені

Сапери / Фото: Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування Сапери / Фото: Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування

За минулий тиждень у Харківській області внаслідок підривів на ворожих мінах одна людина отримала поранення, ще 6 загинули, у тому числі 5-річний хлопчик та 2-місячна дівчинка.

Як передає «Слобідський край» про це на брифінгу 8 липня розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

2 липня поблизу села Мосьпанове Чкаловської громади на міні підірвалася вантажівка з причепом. На щастя, водій не постраждав.

6 липня у Вовчанську автомобіль наїхав на вибухонебезпечний предмет, постраждала 58-річна жінка, її госпіталізували до лікарні.

7 липня на дорозі через ліс поблизу Циркунів на простінковій міні підірвався легковик. Унаслідок потужного вибуху загинули всі 6 людей, які перебували в салоні машини, в тому числі 5-річний хлопчик та 2-місячна дівчинка.

За словами Артема Астахова, з 1 по 7 липня у Харківській області сапери ДСНС здійснили 263 залучення та знешкодили понад 400 вибухонебезпечних предметів.

– На Харківщині наразі працює 38 піротехнічних розрахунків зведеного загону ДСНС – це 204 сапери, 93 одиниці техніки, в тому числі 13 машин механізованого розмінування. За минулий тиждень було знешкоджене 431 ворожий боєприпас, – сказав він.  

Начальник ГУ ДСНС України в Харківській області вкотре звернувся до жителів області з проханням чітко дотримуватися мінної безпеки.

- Особливо це стосується деокупованих територій та населених пунктів, на території яких велися бойові дії. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, водойми та інші відкриті території. Ці території сильно забруднені вибухонебезпечними предметами, боєприпасами, що не розірвалися, протипіхотними та протитанковими мінами, - підкреслив Артем Астахов.  

Раніше ми писали, що сапери ДСНС протягом трьох місяців працювали на полях Балаклійської громади та розмінували 12 гектарів замінованих сільськогосподарських земель. 

Нагадаємо, нещодавно у Харківській області сапери загону гуманітарного розмінування вилучили некеровану фугасну авіаційну бомбу ФАБ-500, яку армія рф скидає з літака, як правило, по конкретному об'єкту.

 Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор: Галина Гришко