На Харківському напрямку ворог посилив повітряну розвідку із застосуванням БпЛА

На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків» На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків»

Ворог продовжує атакувати позиції Сил оборони України на Харківському напрямку в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

За інформацією військових, окупанти посилили повітряну розвідку із застосуванням БпЛА. У районі населеного пункту Сотницький Козачок ворог посилює пости бойової охорони на власній території.  

Поблизу Глибокого окупанти готуються до наступальних дій штурмових груп, поповнюють запаси та намагаються доукомплектувати підрозділи, що зазнали втрат особового складу, проводять розвідку маршрутів висування. В ході ротаційних заходів ворог здійснив заміну підрозділів у районі населеного пункту Гатище. 

Протягом минулої доби відбулося 6 бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ 11 авіаційних ударів, використавши 26 КАБів. Цілив у райони населених пунктів Вовчанськ, Глибоке, Слобожанське, Липці, Борщова, Веселе, Стариця, Вовчанські Хутори. Окупанти завдали 46 ударів дронами-камікадзе та здійснили 513 обстрілів позицій Сил оборони України. 

Від початку цієї доби відбулося 2 бойових зіткнення у районі Вовчанська.

Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 136 осіб. Також на нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 53 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 16 артилерійських систем, 10 автомобілів, 5 одиниць спеціальної техніки, 21 БпЛА.

Також було знищено 68 укриттів особового складу противника та 2 пункти зберігання боєприпасів.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що наступ росії на Харків провалився. Бійцям ЗСУ вдалося зупинити навалу російської армії на Харківському напрямку, яка розпочалася в середині травня.