На Харківському напрямку ворог проводить перегрупування штурмових груп та мінує місцевість – ОТУ «Харків»

Наші захисники на Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків» Наші захисники на Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків»

В операційній зоні ОТУ «Харків» 2 серпня обстановка залишається складною. Окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

За інформацією військових, у Вовчанську ворог провів евакуацію санітарних втрат, здійснив внутрішню ротацію особового складу та здійснив забезпечення передових позицій боєкомплектом та провізією. У кварталі дев’ятиповерхівок проводить підготовчі заходи до штурмових дій. У ході поодинокого переміщення здійснює накопичення особового складу в підвальних приміщеннях для продовження подальших атак позицій Сил оборони.

У районі населеного пункту Тихе застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А.

Поблизу Глибокого здійснив перегрупування штурмових груп та провів мінування місцевості.

В районі населеного пункту Зелене ворог установив комбіновані мінно-вибухові загородження, активізував використання FPV-дронів. 

Протягом минулої доби відбулося 5 бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ 8 авіаційних ударів, використавши 8 КАБів та 4 некеровані авіаційні ракети. Окупанти також завдали 1 ракетний удар, здійснили 58 ударів дронами-камікадзе та 482 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

Протягом поточної доби відбулося 4 бойових зіткнення, одне з яких ще триває.

Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 108 осіб. Ворог втратив знищеними та пошкодженими 42 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема: 3 артилерійські системи, 13 автомобілів, 7 одиниць спеціальної техніки, 19 БпЛА. Знищено: 83 укриття особового складу противника, 1 пункт зберігання боєприпасів.