На Харківському напрямку ворог скинув по позиціях ЗСУ 36 КАБ та 37 шахедів

На Харківському напрямку / Фото ОТУ «Харків» На Харківському напрямку / Фото ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку з початку 16 липня підрозділи Сил оборони відбили три ворожих атаки, одне бойове зіткнення ще триває.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

За словами військових, окупанти намагаються провести перегрупування підрозділів у районах Глибокого, Липців та у Вовчанську та здійснюють підготовку підрозділів атак у Вовчанську.

За минулу добу окупанти завдали 20 авіаударів 36 КАБами по позиціях ЗСУ біля Вовчанськв, Липців, Ветеринарного, Борщової, Глибокого, Веселого та Білого Колодязя. Також окупанти використали для удару по наших захисниках 37 дронів-камікадзе та здійснили 379 обстрілів.

Безповоротні та санітарні втрати ворога склали 114 осіб. З техніки знищеними та пошкодженими окупанти втратили 2 ББМ, 7 артсистем, 4 автомобілі, 3 одиниці спеціальної техніки, 27 БПЛА. Знищено 58 укриттів особового складу ворога, 1 стартову позицію БПЛА та 1 пункт зберігання БК.

Нагадаємо, на Харківському напрямку бійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ FPV-дроном знищили взводний опорний пункт окупантів разом з особовим складом.

Нагадаємо також, що на Харківському напрямку з початку наступу в травні 2024 року орієнтовні втрати росіян складають приблизно 91 %. Станом на початок липня вбитими та пораненими його втрати склали: 2939 вбитими, 6509 пораненими.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram